Bitcoin exploderar mot $ 52.000 som guldformer

Bitcoin exploderar mot $ 52.000 som guldformer Bearish Death Cross

Bitcoin uppnådde ännu en rekordhöjd i ett prisrally som redan har sett det stiga med mer än 1100 procent jämfört med sina lägsta lägen i mars förra året. För övrigt målade guld, som många betraktar Bitcoins bästa skyddade rival, ett dödskorsmönster i sitt dagliga diagram.

En nyligen genomförd uppgång av de långa datorerna på statsobligationerna, orsakad av en avveckling på de amerikanska obligationsmarknaderna efter Bitcoin Code investerarnas gravitation mot riskfyllda tillgångar, pressade spotpriserna i guld lägre. Ädelmetallen sjönk med nästan 9 procent från dess hittills högsta på 1 959 dollar per uns.

Guld, XAUUSD, XAUBTC, kryptovaluta

Under tiden…

… alla de tre Wall Street-indexen noterade sina historiska toppar. Bitcoin, som tenderar att bete sig som en tillflyktsort bland osäkerheter på marknaden, gick med i risk-on humöret efter Tesla, Mastercard och BNY visade stöd till sin fördel. I synnerhet avslöjade Tesla att det nu innehar $ 1,5 miljarder dollar i Bitcoin-enheter och planerar att använda kryptovaluta som ett betalningsläge för sina tjänster och produkter.

Å andra sidan dumpade vanliga investerare guld för att söka positioner i andra råvaror. BlackRock, världens största kapitalförvaltare, avslöjade i sitt SEC-arkiv att det sålde 2,7 miljoner SPDR-guldaktier och omfördelade intäkterna för att köpa 1,18 miljoner aktier i iShares Silver Trust (SLV).

I januari beviljade BlackRock två av sina fonder möjligheten att investera i bitcoin-terminer.

Holger Zschäpitz, seniorredaktör för finans på den tyska dagstidningen Die Welt, noterade möjligheten att investerare dumpar sina guldpositioner för att söka avkastning på Bitcoin-marknaden.

I sina marknadsutsikter för kunder som publicerades tidigare denna månad betonade Bloomberg Intelligences seniorvarustrateg, Mike McGlone, också Bitcoins potential att rasta guldmarknaden under de kommande sessionerna. Utdrag:

”I en värld som blir digital är det logiskt att förvänta sig att mer pengar kommer att strömma mot Bitcoin och bort från ädelmetaller. Utflöden från guldbörshandlade fonder och inflöden för produkter som spårar riktmärket för krypto stöder ett potentiellt paradigmskifte. Volatilitetsmätningar stärker också Bitcoins prisgrund och potential för en 100x motståndströskel kontra guld. “

Vad är nästa för Bitcoin?

I takt med att obligationsräntorna stiger högre, förväntningarna på en massiv stimulanspaketstigning, och Federal Reserve fortsätter att hålla sig på sin dövkurs, skulle investerare sannolikt föredra att blåsa upp riskbubblan. Det kan stressa guld ytterligare till nackdelen.

”Vi förblir positiva till aktier,” sa Bastien Drut, seniorstrateg vid CPR Asset Management, till FT ”för även om obligationsräntorna har utrymme att stiga ytterligare, kommer ränteuppgången och aktieökningen från samma plats, vilket är ekonomiskt tillväxt.”

Bitcoin, som stöddes av sin integration i Wall Street-företag som en reserv för kontanter, kunde se ytterligare antagande från guld- och US-dollar-dumpare. Ändå har kryptovalutan klättrat för alldeles för snabbt, vilket motsvarar en viss grad av en nackdelkorrigering.

Kryptovalutan handlades till $ 51,011 vid presstiden.