Peter Schiff voorspelt een sombere toekomst voor Grayscale Investments

Peter Schiff heeft zijn minachting voor cryptocurrencies altijd duidelijk gemaakt. Goed of fout, hij is achter elke voorspelling gebleven die tot nu toe is gedaan. Echter, een recente voorspelling ging verder als de gouden bug zijn aanval op de crypto-bedrijven voortzet.

Ethereumverliezen zullen overspringen

Deze week heeft Schiff bij Grayscale Investments, het topbedrijf voor vermogensbeheer in de sector, een veeg uit de pan geslagen over het onvermogen van deze laatste om haar op ethereum gebaseerde activa onder beheer te laten groeien. In een tweet van gisteren legde Schiff uit dat Grayscale een enorme tv-spot had gelanceerd om te proberen investeringen te verzamelen voor haar Ethereum Trust, alles tevergeefs.

„De Grayscale Ethereum Trust heeft net zijn laagste prijs sinds maart bereikt en is meer dan 80% gezakt sinds zijn hoogtepunt in juni. Dit is waarschijnlijk een belangrijke indicator voor de meer populaire #Bitcoin Trust die in dezelfde campagne is opgenomen,“ merkte Schiff op.

.
Grayscale’s TV advertentie blitz was een van de hoogtepunten van het bedrijf voor het jaar. Per verslag lanceerde het bedrijf reclameslots op FOX, CNBC, MSNBC, FOX Business en andere. Op haar blog, Grayscale gooide de advertentie – die is getiteld ³“The History of Money³“ door te zeggen:

„Een wakeup call dat mensen overal moeten grijpen wat we voelen als een eens in een generatie kans die digitale valuta’s kunnen presenteren.“

Grijswaarden nog steeds op de Uptrend For Now

De advertentie blitz hielp Grayscale aanzienlijk. Barry Silbert, de directeur van het bedrijf, bevestigde in een tweet dat het had genoten van zijn beste week ooit, met een saldo van 217 miljoen dollar in de dagen na de campagne.

Zoals verwacht was Grayscale’s Bitcoin Trust Fund de grootste winstmaker. Het fonds voegde 14.422.01411512 BTC toe aan zijn activa onder beheer, en markeerde daarmee een kapitaalopbrengst van $167.932.466 per aangifte bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Wat het Ethereum Trust Fund betreft, gaat het echter niet zo goed. Grayscale’s Bitcoin Loophole holdings hebben in de afgelopen maanden een neusvleugel genomen en zijn vanaf juni met meer dan 78 procent gedaald. Destijds zaten de investeerders hoog op Ether, dat zelf weer aan het stijgen was dankzij de hausse in de decentrale financiële ruimte (DeFi).

Ether is echter weer aan land gekomen en wordt op dit moment met de dag afgewaardeerd. De ineenstorting van Grayscale viel ook samen met de beslissing om haar aandelen beschikbaar te stellen op de secundaire over-the-counter (OTC) markt.

Het vermogensbeheerbedrijf heeft momenteel ongeveer $5 miljard aan activa in handen, waarvan ongeveer $4,4 miljard in Bitcoin. Dus, terwijl het feit dat haar Ethereum Trust Fund misschien aan het krimpen is, is het niet echt een verrassing aangezien Ether nooit helemaal Grayscale’s topprioriteit is geweest.

Het is ook de moeite waard om op te merken dat Grayscale’s bedrijven over het algemeen nog steeds gezond zijn. Schiff is echter van mening dat het slechts een kwestie van tijd is voordat al deze winsten worden weggevaagd.

Dit zal niet de eerste keer zijn dat Schiff zich vergist in de Bitcoin-voorspellingen. De goudliefhebber heeft altijd al verliezen voorspeld voor de top van de cryptokringen, en zelfs hij moet toegeven dat hij zich onlangs heeft vergist in een prognose. Als deze Grayscale doomvoorspelling weer vals blijkt te zijn, zal bijna niemand verbaasd zijn.